2010 m. lapkričio 6 d., šeštadienis

Doraikaree / youshoku


4 asmenims

4 stiklinės gohan
225 g hikiniku
1 vidutinis tamanegi, susmulkintas
2 skiltelės ninniku, susmulkintos
1 arbatinis šaukštelis shouga, sutarkuoto
1 didelis šaukštas tomatopeesuto arba 3 dideli šaukštai kechappu
1 maža ninjin, sutarkuota (nebūtina)
½ žalios piiman, susmulkintos (nebūtina)
1-2 dideli šaukštai kareeko
½ stiklinės mizu arba chikin buiyon
Shio
Koshou
Abura arba oriibuoiru kepimui

1 tamago, išvirtas ir susmulkintas
Mitsuba, susmulkinta


Keptuvėje įkaitinti abura, sudėti tamanegi, ninniku bei shouga ir pakepinti. Tada sudėti hikiniku ir apkepti. Sudėti ninjin bei piiman ir pakepti. Suberti kareeko ir viską gerai išmaišyti. Paskui supilti mizu, įdėti tomatopeesuto, įberti shio bei koshou ir viską išmaišius troškinti, kol skystis beveik išgaruos.
Patiekti su gohan užbėrus tamago bei mitsuba.

Galima patiekti karee sumaišius su gohan.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą