2011 m. vasario 27 d., sekmadienis

Nikujaga / nimono


4 asmenims

250 g gyuuniku arba butaniku, supjaustytos plonomis 1.5 cm ilgio juostelėmis
4 jagaimo, supjaustytos ketvirčiais
1 tamanegi, susmulkintas
100 g ninjin, supjaustytos kąsnio dydžio gabaliukais
100-150 g shirataki men (nebūtina)
1/2 kelmo buna shimeji (nebūtina)
60 g sayaingen, išvirtų (nebūtina)
2 1/2 stiklinės dashi
2 dideli šaukštai mirin
2 dideli šaukštai satou
4 dideli šaukštai shouyu
Abura kepimui


Shirataki men nuplauti po tekančiu šaltu mizu ir nuvarvinti. Tada sudėti į puodą su verdančiu mizu ir virti 1-2 min. Išimti ir nuvarvinti.
Keptuvėje įkaitinti abura, sudėti niku ir apkepti. Sudėti tamanegi, ninjin, jagaimo, buna shimeji bei shirataki men ir pakepti. Supilti dashi ir užvirti. Tada sumažinti ugnį, nugriebti putas ir uždengus dangčiu troškinti, kol jagaimo suminkštės. Tada supilti mirin, suberti satou ir troškinti 5 min. Paskui supilti shouyu, sudėti sayaingen ir troškinti, kol skystis beveik išgaruos.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą