2011 m. kovo 5 d., šeštadienis

Kimchi bokkeumbap / korean


2 asmenims

1 stiklinė kimchi, supjaustyto kąsnio dydžio gabaliukais
1/2 stiklinės kiaulienos arba jautienos, susmulkintos (nebūtina)
2 stiklinės ryžių, išvirtų
1-2 arbatiniai šaukšteliai cukraus
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
2 dideli šaukštai kimchi skysčio
1/2 arbatinio šaukštelio sezamų aliejaus
1/2 arbatinio šaukštelio sezamų sėklų
Aliejaus kepimui

2 kiaušiniai, iškepti


Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti mėsą ir apkepti. Sudėti kimchi ir pakepti 2 min. Suberti cukrų ir maišant kepti 5 min. Tada sudėti ryžius, suberti druską ir išmaišius pakepti 1-2 min. Supilti kimchi skystį ir maišant kepti 10 min. Paskui supilti sezamų aliejų ir maišant kepti 2 min. Pabaigoje suberti sezamų sėklas ir viską gerai išmaišyti. Patiekti ant ryžių mišinio viršaus uždėjus keptą kiaušinį.




3 komentarai:

  1. Aš labai norėčiau kažką nelabai sudėtingo japoniško pasigaminti, kam nereikėtų labai kokių ypatingų produktų. Radau tavo blog'ą. :) Jis fantastiškas, tik viena bėda. T.T Aš nesuprantu receptų, nes produktų pavadinimai japoniški. Gaila, kad mano jp kalbos žinios nėra labai geros. Jeigu paprašyčiau, ar būtų galima sulaukti patarimo, koks receptas šiame blog'e būtų gana nesudėtingas ir skanus(na aišku, be onigiri, sushi etc.)? Ir priedo prie to, ar būtų galima jį sužinoti visiškai lietuviškai?

    Labai būčiau dėkinga. T.T

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėl japoniškų pavadinimų, tai pas mane blog'e yra ir japoniškų terminų žodynas su paaiškinimais (viršuje po dešine yra nuoroda "žodynas" arba žiūrėkite adresu http://meshka-japonishkai.blogspot.com/p/zodynas.html). O dėl recepto, tai aš pradžiai pasiūlyčiau http://meshka-japonishkai.blogspot.com/2010/09/toriniku-no-misozuke.html (šiam receptui reikia nihonshu (mūsiškai sake) ir shiromiso (šviesi miso pasta)). Tai tikrai nesudėtingas ir paprastas patiekalas, parodantis jog Japonijoje ne vien sushi valgomi. O jei nerandate pirkti miso pastos, tada galiu pasiūlyti šį receptą http://meshka-japonishkai.blogspot.com/2010/11/tako-raisu-youshoku.html. Tačiau tai jau vakarietiško tipo japonizuotas patiekalas.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai dėkoju.
    Dėl žodyno labai atsiprašau. :) Prieš tai, matyt, jo nepastebėjau.
    Išmėginsiu, ką pasiūlėte.

    AtsakytiPanaikinti