2011 m. sausio 30 d., sekmadienis

Oyakodon / donburi


4 asmenims

4 stiklinės gohan
350 g sasami, supjaustytos kąsnio dydžio gabaliukais
1 tamanegi, supjaustytas pusmėnuliais
1 2/3 stiklinės dashi
7 dideli šaukštai shouyu
4 dideli šaukštai mirin
3 dideli šaukštai satou
4 tamago, plakti

Nori, sukarpyto juostelėmis, arba mitsuba


Supilti dashi į keptuvę ir užvirti. Sumažinti ugnį iki vidutinės, supilti shouyu, mirin, suberti satou, sudėti niku ir troškinti 10-20 min. Tada sudėti tamanegi ir troškinti 5 min. Paskui supilti 2/3 tamago plakinio, atsargiai pamaišyti ir uždengus dangčiu troškinti 1 min. Tada supilti likusią dalį tamago plakinio, uždengti keptuvę dangčiu, išjungti ugnį ir palaikyti 1 min. Į dubenį dėti sluoksnį gohan, o ant viršaus sudėti troškinį. Patiekti užbarsčius nori arba mitsuba.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą