2011 m. sausio 18 d., antradienis

Yakisoba


2 asmenims

200 g chuuka men, nevirtų (arba 2 pakuotės (po 150 g) iš anksto pagamintų)
115 g butaniku, supjautytos juostelėmis
1/4 stiklinės ninjin, supjaustytos šiaudeliais
1 žalia piiman, susmulkinta
1/4 vidutinio tamanegi, supjaustyto pusmėnuliais
2 kyabetsu lapai, supjaustyti juostelėmis
1/4 stiklinės mizu
4-6 dideli šaukštai yakisoba soosu arba 3-4 dideli šaukštai shouyu + 1 didelis šaukštas Worcestershire soosu + 1 didelis šaukštas nihonshu
Shio
Koshou
1/2 didelio šaukšto abura kepimui


Benishouga
Aonori


Išvirti chuuka men, perplauti šaltu vandeniu, nuvarvinti ir atidėti į šalį. Keptuvėje įkaitinti abura, sudėti niku ir maišant apkepti. Sudėti ninjin, tamanegi, piiman, įberti shio bei koshou ir maišant pakepti 5 min. Sudėti kyabetsu ir maišant kepti 1 min. Tada sudėti chuuka men, supilti mizu, išmaišyti, uždengti dangčiu ir, sumažinus ugnį iki vidutinės, troškinti 2-4 min. Supilti yakisoba soosu ir išmaišyti. Patiekti užbarsčius aonori ir su keliais gabaliukais benishouga ant viršaus.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą