2010 m. gruodžio 15 d., trečiadienis

Yakiudon


4 asmenims

800 g udon, išvirtų (arba 400 g nevirtų)
100 g butaniku arba gyuuniku, supjaustytos juostelėmis
1/2 stiklinės ninjin, supjaustytos šiaudeliais
2 žalios piiman, supjaustytos juostelėmis
1/2 tamanegi, supjaustyto pusmėnuliais
1/3 stiklinės moyashi
4 kyabetsu lapai, supjaustyti juostelėmis
4 dideli šaukštai shouyu
3 dideli šaukštai tonkatsu soosu arba 1 didelis šaukštas Worcestershire soosu
1 didelis šaukštas nihonshu
Shio
Koshou
1 didelis šaukštas abura kepimui

Benishouga
Katsuobushi


Keptuvėje įkaitinti abura, sumažinti ugnį iki vidutinės, sudėti niku ir iškepti. Sudėti piiman, ninjin, tamanegi, įberti shio bei koshou ir maišant pakepinti 5 min. Sudėti moyashi bei kyabetsu ir maišant pakepinti apie 1 min. Tada sudėti udon ir maišant pakepinti 2-4 min. Supilti shouyu, soosu bei nihonshu ir išmaišyti. Patiekti užbarsčius katsuobushi ir su keliais gabaliukais benishouga ant viršaus.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą