2 asmenims
Chaahan
1-2 dideli šaukštai bataa
1/2 tamanegi, susmulkinto
1/2 ninjin, stambiai sutarkuotos (nebūtina)
1/2 piiman, susmulkintos (nebūtina)
200 g tori hikiniku
2 stiklinės gohan
4 dideli šaukštai tomato soosu
Shio
Koshou
Beshameru soosu
2 dideli šaukštai bataa
2 dideli šaukštai komugiko
1 stiklinė gyuunyuu
1/2 arbatinio šaukštelio shio
Natsumegu
4 dideli šaukštai chiizu, sutarkuoto
Beshameru soosu
Puode ant mažos ugnies ištirpinti bataa, suberti komugiko ir maišant kaitinti, kol pradės burbuliuoti. Tada supilti gyuunyuu, įberti shio bei natsumegu ir maišant kaitinti, kol gausis kaip įmanoma tirštesnis soosu. Išjungti ugnį ir atvėsinti.
Chaahan
Keptuvėje ištirpinti bataa, suberti tamanegi ir pakepti. Išimti ir atidėti į šalį. Tada į keptuvę sudėti ninjin bei piiman ir pakepti. Išimti ir atidėti į šalį. Tada į keptuvę sudėti hikiniku, įberti shio bei koshou, išmaišyti ir apkepti. Išimti ir atidėti į šalį. Tada į keptuvę sudėti gohan, tomato soosu, įberti shio bei koshou ir maišant pakepti. Paskui sudėti keptas daržoves bei hikiniku ir maišant pakepti.
Į bataa išteptą kepimo indą sudėti chaahan, ant viršaus sukrėsti beshameru soosu, užbarstyti chiizu ir kepti 220°C orkaitėje 10-15 min.
Valgyti su hashi, suppun arba fooku.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą