2011 m. gruodžio 25 d., sekmadienis

Wafuu roosuto chikin / Kurisumasu ryouri


4 asmenims

4 tori momoniku, su oda ir subadytos fooku pagalba
Shio
Koshou

Marinatas
1 stiklinė teriyaki soosu
1-2 arbatiniai šaukšteliai shouga, sutarkuoto (nebūtina)

Roozumarii poteto
4-6 didelės jagaimo, nuskustos ir supjaustytos 3 cm dydžio gabaliukais
3 dideli šaukštai oriibuoiru
1/2 arbatinio šaukštelio shio
1/4 arbatinio šaukštelio koshou
1 1/2 didelio šaukšto roozumarii, susmulkinto
2 skiltelės ninniku, sutarkuotos


Roozumarii poteto
Dubenyje sumaišyti visus ingridientus. Jagaimo sudėti į oriibuoiru išteptą kepimo indą ir kepti 200°C orkaitėje 25 min. Tada jagaimo permaišyti ir kepti dar 25 min.

Marinatas
Dubenyje sumaišyti visus ingridientus.

Toriniku įtrinti shio bei koshou, sudėti į dubenį su marinatu ir laikyti 30-60 min. Tada toriniku sudėti į kepimo indą ir kepti 190°C orkaitėje 30 min, karts nuo karto patepant marinatu. Patiekti su roozumarii poteto.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą