2010 m. rugsėjo 15 d., trečiadienis
Tori no teriyaki / yakimono
2 asmenims
350 g sasami, subadytos fooku pagalba
Abura kepimui
Marinatas
2 dideli šaukštai nihonshu
4 dideli šaukštai shouyu
4 dideli šaukštai mirin
2 dideli šaukštai satou
Marinatas
Dubenyje sumaišyti visus ingridientus.
Į dubenį su marinatu sudėti sasami ir laikyti šaldytuve 15 min. Keptuvėje pakaitinti abura, sumažinti ugnį iki vidutinės, sudėti sasami ir apkepinti iš abiejų pusių kol lengvai paruduos. Supilti marinatą, sumažinti ugnį iki mažos, uždengti keptuvę dangčiu ir troškinti karts nuo karto apverčiant sasami kol iškeps. Paskui nuimti dangtį nuo keptuvės ir toliau kepti, kol skystis keptuvėje taps tirštas. Patiekti supjausčius juostelėmis ir užpylus sutirštėjusiu skysčiu iš keptuvės.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą