2010 m. rugsėjo 15 d., trečiadienis

Tori no teriyaki / yakimono


2 asmenims

350 g sasami, subadytos fooku pagalba
Abura kepimui

Marinatas
2 dideli šaukštai nihonshu
4 dideli šaukštai shouyu
4 dideli šaukštai mirin
2 dideli šaukštai satou


Marinatas
Dubenyje sumaišyti visus ingridientus.

Į dubenį su marinatu sudėti sasami ir laikyti šaldytuve 15 min. Keptuvėje pakaitinti abura, sumažinti ugnį iki vidutinės, sudėti sasami ir apkepinti iš abiejų pusių kol lengvai paruduos. Supilti marinatą, sumažinti ugnį iki mažos, uždengti keptuvę dangčiu ir troškinti karts nuo karto apverčiant sasami kol iškeps. Paskui nuimti dangtį nuo keptuvės ir toliau kepti, kol skystis keptuvėje taps tirštas. Patiekti supjausčius juostelėmis ir užpylus sutirštėjusiu skysčiu iš keptuvės.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą