2012 m. gegužės 3 d., ketvirtadienis

Niku dango no amazu ankake


24 vnt


340 g buta hikiniku
115 g tamanegi, susmulkinto
1 shiitake, susmulkintas (nebūtina)
2 arbatiniai šaukšteliai shouga, sutarkuoto
1 tamago, plaktas
2 arbatiniai šaukšteliai shouyu
2 dideli šaukštai panko

Abura gruzdinimui

Amazu ankake
1 stiklinė mizu
2 arbatiniai šaukšteliai chikin buiyon granulių (nebūtina)
3 dideli šaukštai satou
1-2 dideli šaukštai su
1 didelis šaukštas shouyu
2 dideli šaukštai kechappu
2 dideli šaukštai katakuriko + 4 dideli šaukštai mizu


Amazu ankake
Puode sumaišyti visus ingridientus, išskyrus katakuriko tirpalą, ir užvirti. Supilti katakuriko tirpalą, išmaišyti ir virti, kol padažas sutirštės.

Dubenyje sumaišyti visus ingridientus ir išminkyti. Iš masės suformuoti 24 rutulius. Keptuvėje įkaitinti abura iki 180°C, dėti niku dango ir gruzdinti. Išimti ir nusausinti popierinio rankšluosčio pagalba. Patiekti ant viršaus užpylus amazu ankake.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą