2012 m. kovo 16 d., penktadienis

Haixian jiang ji / chinese


4 asmenims

4 višitienos krūtinėlės filė dalys, subadytos šakute


Marinatas
1/4 stiklinės hoisin padažo
2 dideli šaukštai medaus
1 didelis šaukštas ryžių acto
1 arbatinis šaukštelis sezamų aliejaus
1-2 dideli šaukštai sojos padažo
2 skiltelės česnako, sutarkuoto
1-2 arbatiniai šaukšteliai imbiero, sutarkuoto
1/2 arbatinio šaukštelio wuxiangfen [kiniškas 5 prieskonių mišinys [five-spice powder]]
1/2 svogūno, sutarkuoto, arba 1 laiškinis svogūnas, susmulkintas


Marinatas
(Susikristalizavusį medų sudėti į indą (ne metalinį) ir indą su medumi palaikyti karštame vandenyje)
Plastikiniame maišelyje su juostele sumaišyti visus ingridientus.

Mėsą sudėti į maišelį su marinatu ir laikyti minimum 15 min. Išimti, sudėti į aliejumi išteptą kepimo skardą ir kepti 180°C orkaitėje 30 min, karts nuo karto patepant marinatu. Kepti orkaitėje ant grilio funkcijos 3-5 min.

Galima kepti ant grilio.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą