2011 m. balandžio 3 d., sekmadienis

Katsudon / donburi


4 asmenims

4 tonkatsu, supjaustyti kol dar šilti
3 1/2 stiklinės gohan
1 didelis tamanegi, supjaustytas pusmėnuliais
250 ml dashi
5 dideli šaukštai shouyu
3 dideli šaukštai nihonshu
2 dideli šaukštai mirin
1 didelis šaukštas satou
4 tamago, plakti

Negi, susmulkinto
Nori, sukarpyto juostelėmis


Į puodą supilti dashi ir pakaitinti ant vidutinės ugnies. Supilti nihonshu, mirin, shouyu, suberti satou ir užvirti. Išjungti ugnį. 1/4 kiekio gauto skysčio supilti į keptuvę, sudėti 1/4 kiekio tamanegi, užvirti ir sumažinus ugnį iki vidutinės troškinti 3-5 min. Įdėti 1 tonkatsu ir patroškinti 2-4 min. Supilti 1/4 kiekio tamago plakinio, uždengti dangčiu ir troškinti 1 min arba kol tamago iškeps. Į dubenį dėti sluoksnį gohan, o ant viršaus sudėti troškinį. Patiekti užbarsčius negi bei nori.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą