2011 m. balandžio 14 d., ketvirtadienis

Ankake kata yakisoba


4 asmenims

200 g chuuka men, nevirtų (arba 2 pakuotės (po 150 g) iš anksto pagamintų)
Abura gruzdinimui
1 didelis šaukštas shouga, sutarkuoto
115 g gyuuniku arba butaniku, supjaustytos juostelėmis
55 g ninjin, supjaustytos šiaudeliais
1/2 tamanegi, supjaustyto pusmėnuliais
4 shiitake, plonai supjaustyti
1/4 kelmo buna shimeji (nebūtina)
225 g hakusai, supjaustyto 2.5 cm dydžio gabaliukais
115 g moyashi
2 dideli šaukštai abura kepimui
4 uzura tamago, išvirti (nebūtina)

Ankake
1 2/3 stiklinės mizu
1 arbatinis šaukštelis chikin buiyon granulių
2 dideli šaukštai shouyu
1 didelis šaukštas nihonshu
1 arbatinis šaukštelis satou
1/4 arbatinio šaukštelio shio
2 dideli šaukštai katakuriko + 2 dideli šaukštai mizu


Ankake
Dubenyje sumaišyti visus ingridientus išskyrus katakuriko tirpalą.

Išvirti chuuka men, perplauti šaltu vandeniu ir nuvarvinti. Keptuvėje įkaitinti abura iki 170°C, dėti po 1/4 kiekio men ir gruzdinti 6-7 min. Išimti ir nusausinti popierinio rankšluosčio pagalba.
Keptuvėje įkaitinti 2 didelius šaukštus abura, sudėti shouga ir maišant pakepti. Sudėti niku ir maišant apkepti. Sudėti ninjin, tamanegi, shiitake bei buna shimeji ir maišant pakepti. Sudėti moyashi bei hakusai ir maišant kepti 1 min. Supilti ankake ir išmaišius užvirti. Sudėti uzura tamago, supilti katakuriko tirpalą ir išmaišyti. Patiekti ant men viršaus uždėjus troškinio.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą