4 asmenims
250 g butaniku, supjaustytos kąsnio dydžio gabaliukais
1 tamanegi, supjaustytas 1.5 cm dydžio gabaliukais
2 jagaimo, nuskustos ir supjaustytos kąsnio dydžio gabaliukais
2 ninjin, supjaustytos kąsnio dydžio gabaliukais
3 1/2 stiklinės mizu
Abura kepimui
4 stiklinės gohan
Kareeru (arba 115 g tirpaus kareeruu)
3 dideli šaukštai bataa
1 mažas tamanegi, sutarkuotas
1 arbatinis šaukštelis shouga, sutarkuoto
1 arbatinis šaukštelis ninniku, sutarkuoto
2 dideli šaukštai komugiko
1 didelis šaukštas kareeko
2 1/2 stiklinės buiyon
1/2 arbatinio šaukštelio garamumasara
Shio
Fukujindzuke arba rakkyodzuke
Kareeruu
Keptuvėje ištirpinti 1 didelį šaukštą bataa, sudėti tamanegi ir pakepti. Sudėti ninniku bei shouga ir kepti 1-2 min. Atidėti į šalį. Puode ištirpinti 2 didelius šaukštus bataa, sumažinti ugnį iki mažos, suberti komugiko ir maišant pakepti. Suberti kareeko ir išmaišyti. Palaipsniui maišant supilti buiyon, sudėti tamanegi mišinį ir išmaišyti. Troškinti kol pradės tirštėti. Suberti garamumasara bei shio ir išmaišyti.
Keptuvėje įkaitinti abura, sudėti butaniku ir apkepti. Sudėti tamanegi, ninjin bei jagaimo ir pakepti. Supilti mizu, užvirti, sumažinti ugnį iki mažos ir troškinti 30-40 min. Tada supilti kareeruu ir išmaišius troškinti 10 min. Patiekti su gohan ir fukujindzuke arba rakkyodzuke.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą