2012 m. vasario 13 d., pirmadienis

Tori tsukune / youshoku


3-4 asmenims

450 g tori hikiniku
1/2 ninjin, sutarkuotos
1/2 tamanegi, sutarkuoto
1/2 didelio šaukšto shouga, sutarkuoto
1/2 arbatinio šaukštelio shio
1 tamago
2 dideli šaukštai katakuriko
4 dideli šaukštai panko (nebūtina)

Soosu
1 didelis šaukštas shouyu
1 didelis šaukštas mirin
1 arbatinis šaukštelis satou

Abura kepimui


Soosu
Dubenyje sumaišyti visus ingridientus.

Dubenyje sumaišyti visus ingridientus ir gerai išminkyti (jei masė per lipni, tada įmaišyti panko). Keptuvėje įkaitinti abura, dėti drėgnų rankų pagalba suformuotus mažus kotletukus ir apkepti iš abiejų pusių. Į pabaigą supilti soosu ir kepti po 1-2 min iš abiejų pusių.

Galima dėti ir (arba vietoj ninjin) negi, shiitake arba enokitake.

Naudojamas gaminant yakitori tsukune, raisu baagaa tori tsukune ir t.t. Galima naudoti bento.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą