4 asmenims
2 sasami, išmuštos ir supjaustytos kąsnio dydžio gabaliukais
1 tamago, plaktas
1/2 stiklinės komugiko arba katakuriko
1/4 arbatinio šaukštelio shio
1/8 arbatinio šaukštelio koshou
Abura gruzdinimui
Nanbansu
150 ml su
3 dideli šaukštai satou
4-5 dideli šaukštai mirin
2 dideli šaukštai shouyu
1/2 arbatinio šaukštelio shio
5 cm konbu, sukarpyto (nebūtina)
1 tougarashi, supjaustytas griežinėliais ir su išimtomis sėklomis (nebūtina)
Tarutaru soosu
1 tamago, išvirtas ir susmulkintas
4 dideli šaukštai „Kyuupii“ mayoneezu
Rakkyoudzuke, susmulkinti
Itarian paseri, susmulkintų (nebūtina)
Shio
Koshou
Kyabetsu, sutarkuoto, išmirkyto šaltame mizu 1 valandą bei nuvarvinto
Tarutaru soosu
Sumaišyti visus ingridientus.
Nanbansu
Puode sumaišyti visus ingridientus ir kaitinti iki užvirimo.
Dubenyje sumaišyti komugiko, shio bei koshou ir tolygiai padengti niku. Tada niku pamerkti į plaktą tamago. Keptuvėje įkaitinti abura iki 160-170°C, dėti paruoštą niku ir gruzdinti po 3-4 min iš abiejų pusių. Išimti, nusausinti popierinio rankšluosčio pagalba, sudėti į puodą su nanbansu ir marinuoti 30-60 sec. Patiekti su kyabetsu ir tarutaru soosu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą