2010 m. spalio 3 d., sekmadienis

Korokke / youshoku


4 asmenims

4 vidutinės jagaimo, nuskustos ir supjaustytos ketvirčiais
100 g gyuuniku, sumaltos
1/2 tamanegi, susmulkinto
1 tamago, plaktas
1/2 arbatinio šaukštelio shio
Koshou
Komugiko
1 stiklinė panko
Abura kepimui ir gruzdinimui

Kyabetsu, sutarkuoto, išmirkyto šaltame mizu 1 valandą bei nuvarvinto
Tonkatsu soosu


Jagaimo išvirti, nuvarvinti ir kol dar karštos sugrūsti. Keptuvėje įkaitinti abura, sudėti tamanegi ir pakepti. Paskui sudėti gyuuniku ir iškepti. Į dubenį sudėt jagaimo, niku mišinį, įberti shio bei koshou ir išmaišius atvėsinti. Tada suformuoti ovalius plokščius paplotėlius, padengti komugiko, pamirkyti tamago plakinyje ir apvolioti panko. Keptuvėje įkaitinti abura iki 180°C, sudėti paplotėlius ir gruzdinti po 3-4 min iš abiejų pusių. Išėmus iš keptuvės nusausinti popierinio rankšluosčio pagalba. Patiekti su kyabetsu ir  tonkatsu soosu.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą